ΚΟΣΜΟΣ

Στο «παιχνίδι» και η Γερμανία - Ρίχνει στη μάχη κατά του ΙSIS 1.200 στρατιώτες

Στο «παιχνίδι» και η Γερμανία - Ρίχνει στη μάχη κατά του ΙSIS 1.200 στρατιώτες

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να αναπτύξουν έως και 1.200 μέλη τους ώστε η Πολεμική Αεροπορία να συμμετάσχει σε αποστολές στη Συρία.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να αναπτύξουν έως και 1.200 μέλη τους ώστε η Πολεμική Αεροπορία να συμμετάσχει σε αποστολές στη Συρία, δήλωσε ο επικεφαλής της Μπούντεσβερ (Γερμανικές Ενοπλες Δυνάμεις), ο στρατηγός Φόλκερ Βίκερ.

Η Γερμανία έχει ενταχθεί στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος διεξάγει μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος,αλλά δεν εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών, προσφέροντας απλώς επιμελητειακή και τεχνική συνδρομή.

«Από στρατιωτική άποψη για να εξασφαλιστεί η εμπλοκή των αεροσκαφών χρειαζόμαστε περίπου 1.200 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού», ανέφερε ο Βίκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έναρξη της διεθνούς αυτής αποστολής εξαρτάται από την εντολή του κοινοβουλίου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε-μεταξύ άλλων-ότι θα στείλει αεροσκάφη Tornado να εκτελούν αποστολές αναγνώρισης στη Συρία, για να συμβάλλουν στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Οι διαδικασίες της συζήτησης και της ψηφοφορίας στην Μπούντεσταγκ για να εγκριθεί η συμμετοχή της Μπούντεσβερ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία αναμένεται να διεξαχθούν εντός της εβδομάδας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top