Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος

Εκοιμήθη το βράδυ της Κυριακής ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, σε ηλικία 87 ετών.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1938 στο Παλαιομέτοχο της επαρχίας Λευκωσίας. Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στη μοναχική ζωή και το 1951 έγινε δόκιμος στη Μονή Μαχαιρά. Το 1956 χειροτονήθηκε διάκονος, ενώ το 1970 πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης. Σπούδασε στη Νομική και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφοιτώντας το 1966 και το 1970 αντίστοιχα. Στις 24 Οκτωβρίου 1973 εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κιτίου, θέση την οποία διατήρησε για 46 χρόνια, μέχρι την παραίτησή του το 2019. Κατά τη διάρκεια της αρχιερατείας του συνέβαλε σε έργα αναστήλωσης ναών, κοινωνικής προσφοράς και πνευματικής καθοδήγησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE