Συνέλαβαν Σύρο τζιχαντιστή στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο της Ιταλίας

Συνέλαβαν Σύρο τζιχαντιστή στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο της Ιταλίας

Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε φωτογραφία του στην οποία φορά την στολή του ισλαμικού στρατού.

Δυο Σύριοι συνελήφθησαν το Σαββάτο (28/11) στο αεροδρόμιο της πόλης Μπέργκαμο, Όριο αλ Σέριο, κοντά στο Μιλάνο. Πρόκειται για τους Αλάλι Φαογουάφ, 30 ετών και για τον Αλάρι 'Αζμα, 19 ετών.

Συνελήφθησαν ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβασθούν, με πλαστά διαβατήρια, σε πτήση με προορισμό την Μάλτα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Φαογουάφ είναι μέλος του ISIS και στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε φωτογραφία του στην οποία φορά την στολή του ισλαμικού στρατού. Ο ίδιος, κατά την ανάκριση, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι πρόκειται απλώς για την στολή αστυφύλακα. Πρόσθεσε, δε, πως όταν ο ISIS κατάφερε να ελέγξει την Ράκα, όλοι οι πολίτες υποχρεώθηκαν να γραφτούν σε ειδικές λίστες για να βρουν εργασία.

Ο δεκαεννιάχρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το ισλαμικό κράτος, δηλώνοντας μάλιστα ότι "το μισεί διότι δολοφόνησε την μητέρα του". Όμως, ο Ιταλός αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν έγκλειστοι στην φυλακή, σε απομόνωση, μέχρι την επόμενη δικάσιμο, η οποία ορίσθηκε για τις 17 Δεκεμβρίου.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις προσπάθειες επανεκκίνησης των συνομιλιών στο Κυπριακό, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE