Καταδικάζουν οι Οικολόγοι: Κατέστρεψαν δάσος στα κατεχόμενα για να χτίσουν πολυτελείς επαύλεις - Η εταιρεία εκμεταλλεύεται ελληνοκυπριακή κατεχόμενη γη

Καταδικάζουν οι Οικολόγοι: Κατέστρεψαν δάσος στα κατεχόμενα για να χτίσουν πολυτελείς επαύλεις - Η εταιρεία εκμεταλλεύεται ελληνοκυπριακή κατεχόμενη γη

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει την καταστροφή δασώδους έκτασης στην περιοχή της Χαλεύκας, στην περιοχή της κοινότητας Χάρτζιας, ένα αμιγώς ελληνοκυπριακό χωριό στην επαρχία Κερύνειας, από εταιρεία ανάπτυξης γης για ανέγερση πολυτελών επαύλεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παράνομες αναπτύξεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την Ε/κ κατεχόμενη γη, ανέγειρε ήδη επαύλεις στον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας και Καλογραία.

Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών πέραν της πτυχής του σφετερισμού που έχει πολλάκις αναδείξει μέσα από τις δράσεις του δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο σε μια τέτοια οικολογική καταστροφή καθώς δεν παύει να αντιμετωπίζει το σύνολο της Κυπριακής επικράτειας ως ένα ενιαίο οικοσύστημα.

Ήδη ως Κίνημα Οικολόγων έχουμε έρθει σε επαφή με το Κοινοτικό Συμβούλιο Χάρτζιας και την δικοινοτική επιτροπή για το περιβάλλον με σκοπό να καταγγελθεί και να σταματήσει η καταστροφή.

Καλούμε την Κυπριακή κυβέρνηση και την Βουλή να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να αποτραπεί αυτή η καταστροφή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Πρόωρη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις στα κόμματα

Προεδρικές 2028: Πρόωρη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις στα κόμματα

Μπορεί να απομένει ακόμη σημαντικός χρόνος μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, ωστόσο το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο έχει ήδη αρχίσει να κινείται στους ρυθμούς της επόμενης μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης. Τα κόμματα ανοίγουν σταδιακά τα χαρτιά τους, οι εσωτερικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα ονόματα μπαίνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE