«Μίλησαν ήδη Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης» – Η απάντηση Κεραυνού μετά το μήνυμα της Κομισιόν για το GSI

«Μίλησαν ήδη Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης» – Η απάντηση Κεραυνού μετά το μήνυμα της Κομισιόν για το GSI

Τόσο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν τοποθετηθεί πάνω στο θέμα, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, σε σχέση με την απάντηση της Κομισιόν μετά από σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τετάρτης μετά την συνάντησή του με την Γενική Γραμματεία της ΣΕΚ για την φορολογική μεταρρύθμιση, και κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει την θέση που εκφράστηκε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διά εκπροσώπου της στο ΚΥΠΕ σχετικά με την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας (GSI), ο Υπουργός είπε: «Το σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι πολύ πρόσφατα, στο ανώτατο επίπεδο, τόσο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν τοποθετηθεί πάνω στο θέμα που λέγεται GSI». Σημείωσε ότι δεν έχει κάτι να προσθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας στο ΚΥΠΕ, η Κομισιόν ανέφερε πως «προσδοκούμε όλες τις πλευρές να δεσμευτούν για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του έργου. Κατά βάση, οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση είναι προς ζημία των ίδιων των εμπλεκομένων μερών».

H Επιτροπή επανέλαβε ότι το έργο αποτελεί «προτεραιότητα υψηλότερης στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ», ενώ αναφέρει ότι «συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να εξασφαλίσουμε την υλοποίησή του».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE