ΠτΔ: Δεν είμαι απογοητευμένος – Πρόταση για επίσημη διάσκεψη υπό τον ΓΓ ΟΗΕ όπου θα ανακοινωθεί το άνοιγμα τεσσάρων οδοφραγμάτων
Δεν είμαι απογοητευμένος δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 1,008,022 Ε/κ πέρασαν προς τις κατεχόμενες περιοχές ενώ την ίδια περίοδο 1,517,734 Τ/Κ πέρασαν προς τις ελεύθερες περιοχές.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, όλους τους μήνες για τους οποίους έχουμε στοιχεία, δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβρη παρατηρούμε ότι οι Τ/Κ που πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές είναι πολύ περισσότεροι από ότι οι Ε/Κ που πέρασαν στις κατεχόμενες περιοχές.

23 Απριλίου 2003, Λήδρα Πάλας: Ήταν η πρώτη φορά, μετά από 29 χρόνια, που επιτράπηκε από τον τουρκικό στρατό και το αποσχιστικό καθεστώς η μετάβαση Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.
27 Απριλίου 2003 άλλα δύο σημεία εντός των Βρετανικών Βάσεων: Στροβίλια που καλύπτουν την πεδιάδα Μεσαορίας και Πέργαμος που καλύπτουν την περιοχή Αμμοχώστου.
19 Μαΐου 2003: Άγιος Δομέτιος
30 Μαρτίου 2006: Αστρομερίτης επιτρέποντας σύντομη πρόσβαση στη Μόρφου δυτικά της Λευκωσίας.
03 Απριλίου 2008: Οδός Λήδρας όπου φεύγει η σκοπιά – σύμβολο
14 Οκτωβρίου 2010: Πύργος – Λιμνίτης
12 Νοεμβρίου 2018: Δερύνεια / Απλίκι – Λεύκα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




