Κλοπές και βανδαλισμοί σε σχολεία: Kάμερες ασφαλείας θέλουν οι γονείς – Γιατί διαφωνεί το υπουργείο

Κλοπές και βανδαλισμοί σε σχολεία: Kάμερες ασφαλείας θέλουν οι γονείς – Γιατί διαφωνεί το υπουργείο

Τον μεγάλο αδερφό ή αλλιώς big brother θέλουν να βάλουν στα σχολεία οι γονείς, λόγω κλοπών και διαρρήξεων που παρατηρούνται κυρίως σε σχολικούς χώρους όπου υπάρχουν ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

Επιμέλεια: Tάσος Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Σύνδεσμος Γονέων επιθυμεί όπως τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στα σχολεία τις ώρες απουσίας των μαθητών και του σχολικού προσωπικού.

Αυτή η πρόταση δεν φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα,  καθώς το αρμόδιο Υπουργείο διαφωνεί με την τοποθέτηση τέτοιων συστημάτων παρακολούθησης.

Όπως αναφέρει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας σε σχετική εγκύκλιο, στην ασφάλεια των σχολικών χώρων δεν περιλαμβάνονται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Οι γονείς επιμένουν ότι οι κάμερες δεν θα παρακολουθούν ή να επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα μαθητών και καθηγητών αφού θα είναι εκτός λειτουργίας κατά την διάρκεια που θα υπάρχει προσωπικό στον χώρο.

Πάντως, η διαφωνία του Υπουργείου, φαίνεται να είναι αμετάκλητη καθώς προτρέπει όσα σχολεία τοποθέτησαν αυθαίρετα κάμερες ασφαλείας να τις απενεργοποιήσουν αμέσως.

Στην θέση τους προτείνει όπως τοποθετηθούν συστήματα συναγερμού και μεταλλικές σχάρες στις εισόδους των σχολείων.   

Το μεγαλύτερο τροχοπέδη στην εφαρμογή αυτής της πρότασης φαίνεται να είναι το κόστος αγοράς, εγκατάστασης και συντήρησης των συστημάτων παρακολούθησης, καθότι είναι εκτός κρατικού προϋπολογισμού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE