Το κυπριακό κέρμα των 2 ευρώ που έγινε… χρυσάφι - Πωλείται έως και... €1.400 - Δείτε φωτογραφία

Το κυπριακό κέρμα των 2 ευρώ που έγινε… χρυσάφι - Πωλείται έως και... €1.400 - Δείτε φωτογραφία

Συλλεκτική φρενίτιδα έχει προκαλέσει ένα αναμνηστικό νόμισμα των 2 ευρώ από την Κύπρο.

Η περιορισμένη του έκδοση και η εντυπωσιακή ζήτησή του στην αγορά, το έχουν μετατρέψει σε «θησαυρό» για τους συλλέκτες, με την αξία του να φτάνει ακόμη και τα 1.400 ευρώ.

Το δίευρο κόπηκε το 2024 από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και κυκλοφόρησε σε μόλις 7.000 τεμάχια, τοποθετημένα σε ειδική συσκευασία. Παρά το γεγονός ότι αρχικά προσφερόταν έναντι 20 ευρώ, σήμερα η αξία του έχει εκτοξευθεί, με εξειδικευμένες πλατφόρμες να το διαθέτουν κοντά στα 1.400 ευρώ – ανάλογα με τη ζήτηση.

Το νόμισμα είναι δίχρωμο, έχει σχεδιαστεί από τον Γιώργο Σταματόπουλο και η κοπή του έγινε στο Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών της Τράπεζας της Ελλάδος. Ζυγίζει 8,5 γραμμάρια και έχει διάμετρο 25,75 χιλιοστά.

Σύμφωνα με συλλεκτές, η αξία τέτοιων νομισμάτων αυξάνεται ραγδαία όταν υπάρχει:

Ιστορική ή επετειακή σημασία,

Περιορισμένος αριθμός κυκλοφορίας,

Ιδιαίτερος σχεδιασμός ή σφάλμα κοπής.

Η ζήτηση για το συγκεκριμένο κομμάτι είναι τέτοια, που πλέον θεωρείται ένα από τα πιο πολυπόθητα στην ευρωζώνη για το 2024. Όσοι πρόλαβαν να το αποκτήσουν, κρατούν στα χέρια τους κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό δίευρο – ένα μικρό θησαυρό με συλλεκτική αξία.

ΠΗΓΗ: Makeleio.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.