VIDEO: Drone «σχεδίασε» την σημαία της Τουρκίας στο FIR Λευκωσίας - Προκάλεσε αντιδράσεις

VIDEO: Drone «σχεδίασε» την σημαία της Τουρκίας στο FIR Λευκωσίας - Προκάλεσε αντιδράσεις

Την τουρκική σημαία πάνω από τη Ανατολική Μεσόγειο σχεδίασε στον αέρα, ένα μη επανδρωμένο μαχητικό αερόχημα Bayraktar AKINCI της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εντός του FIR Λευκωσίας, προκαλώντας αντιδράσεις.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν την κίνηση ως «πατριωτικό φόρο τιμής» που συμπίπτει με τις διπλωματικές διεργασίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ενώ άλλοι την ερμήνευσαν ως επίδειξη ισχύος και μήνυμα παρουσίας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είτε ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης προς τη Γάζα είτε ως προκλητική υπενθύμιση της τουρκικής εμβέλειας, η πτήση του drone αναδεικνύει τον αυξανόμενο ρόλο των τουρκικών μη επανδρωμένων ως εργαλείων γεωπολιτικής προβολής και ισχύος.

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι  διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνέχεια της κινητικότητας που προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE