Ακκινζί: «Οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να ζουν ως μειονότητα σε ένα ελληνικό νησί»

Ακκινζί: «Οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να ζουν ως μειονότητα σε ένα ελληνικό νησί»

Ο τουρκοκυπριακός «λαός» θα κοιτάξει τα θέματα της ασφάλειας, της ελευθερίας και της «ισότητας» για να πει το «ναι» σε ενδεχόμενη λύση, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο "λαός" και ότι η τ/κ πλευρά συνεχίζει να παρακάθεται στις συνομιλίες με καλή θέληση και σε στενή διαβούλευση  με την τουρκική Κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι χωρίς τη συγκατάθεση της Άγκυρας δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα εγγυήσεων.


«Ο τουρκοκυπριακός «λαός» θα δει πρώτα το θέμα της ασφάλειας πριν αποδεχθεί την όποια λύση. Όλες οι κοινότητες θέλουν να ζουν ελεύθερες και η ομοσπονδία μπορεί να επιβιώσει στη βάση της “ισότητας” των δύο κοινοτήτων", δήλωσε ο τ/κ ηγέτης.

Πρόσθεσε ότι ο τ/κ «λαός» δεν πρόκειται να ζει ως μειονότητα σε ένα ελληνικό νησί και ότι ο ίδιος κάνει λόγο για μια νέα Κύπρο, με διζωνική ομοσπονδιακή δομή στη βάση της “πολιτικής ισότητας”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE