Τατάρ για παράνομες «εκλογές»: Τις χαρακτήρισε «δημοψήφισμα» για λύση δύο κρατών ή ομοσπονδία

Τατάρ για παράνομες «εκλογές»: Τις χαρακτήρισε «δημοψήφισμα» για λύση δύο κρατών ή ομοσπονδία

Ως «υπαρξιακή επιλογή» χαρακτήρισε τις παράνομες «εκλογές» της Κυριακής στα κατεχόμενα ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, δηλώνοντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα δημοψήφισμα μεταξύ της πολιτικής των δύο κρατών και της ομοσπονδιακής λύσης.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, ο Τατάρ υποστήριξε ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, κατόρθωσε να φέρει τη λύση δύο κρατών στο διεθνές προσκήνιο αναφορικά με το Κυπριακό», υποστηρίζοντας ότι «με τη στήριξη του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η πολιτική αυτή έχει πλέον αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα».

«Το βασικό καθήκον του προέδρου είναι να ασκεί εξωτερική πολιτική και να διατηρεί τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Τουρκία», είπε αναφερόμενος στην ηγεσία του ψευδοκράτους, προσθέτοντας ότι «οι εκλογές της Κυριακής αποτελούν στην πράξη ένα δημοψήφισμα ανάμεσα στη λύση των δύο κρατών και στο ομοσπονδιακό μοντέλο».

Ο Τατάρ κάλεσε «κάθε πολίτη να προσέλθει στις κάλπες και να εκφράσει τη βούληση του λαού με μαζική συμμετοχή».

Αναφερόμενος στη Γάζα, υποστήριξε ότι «όσα συμβαίνουν εκεί θυμίζουν όσα βίωσαν οι Τουρκοκύπριοι τη δεκαετία του 1960 και του 1970 στην Κύπρο».

Τόνισε ακόμη ότι «η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί είναι πολύτιμη και σημαντική», επισημαίνοντας ότι «σε περίπτωση ομοσπονδιακού μοντέλου, επειδή η Τουρκία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις με τους Τουρκοκύπριους θα μπορούσαν να επηρεαστούν αρνητικά και να δημιουργηθούν συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

Σημαντική άνοδο καταγράφει η εικόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα διαδοχικά ευρήματα της RAI Consultants για λογαριασμό του Alpha, με τη θετική αξιολόγηση των πολιτών να παρουσιάζει σταθερή και εντυπωσιακή αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και τον Μάιο του 2026. Σημειώνεται ότι αυτή η μέτρηση έρχεται να επιβεβαιώσει ευρήματα κι άλλων ερευνών (IMR/Καθημερινή) που καταδεικνύουν σημαντική αύξηση αποδοχής και δημοτικότητας Προέδρου Χριστοδουλίδη και Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE