LIKE ONLINE

Aιτήματα κυπριακών αρχών στο Facebook για αποκάλυψη στοιχείων

Aιτήματα κυπριακών αρχών στο Facebook για αποκάλυψη στοιχείων

Οι κυπριακές Αρχές υπέβαλαν στο Facebook, το πρώτο εξάμηνο του 2015 οκτώ αιτήματα που αφορούν ποινικές υποθέσεις, για να δοθούν στοιχεία κατόχων και χειριστών συγκεκριμένων ιστοσελίδων, αλλά μόνο σε μία περίπτωση ανταποκρίθηκε το Facebook. Απέρριψε τα άλλα επτά αιτήματα ως μη έγκυρα ή υπερβολικά ασαφή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύεθρος» τα στοιχεία περιλαμβάνονται στις επίσημες εκθέσεις των μεγαθηρίων της ψηφιακής επικοινωνίας, που υποβάλλουν ανά εξάμηνο στα πλαίσια αμερικανικής νομοθεσίας για σκοπούς διαφάνειας και δημόσιας πληροφόρησης.

Το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014 είχαν υποβληθεί από τις κυπριακές Αρχές προς το Facebook, 13 τέτοια αιτήματα και ικανοποιήθηκε των 69,3% των αιτημάτων.

Επίσης, το Α εξάμηνο 2015 οι κυπριακές Αρχές απευθύνθηκαν για πρώτη φορά μέσω καθορισμένης διαδικασίας στο Twitter και ζήτησαν αποκάλυψη στοιχείων ενός χρήστη, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.
Από την Έκθεση της Apple αποκαλύπτεται ότι, το Α εξάμηνο του 2015, οι κυπριακές Αρχές υπέβαλαν και ένα αίτημα στην Apple, για να δοθούν τα στοιχεία του κατόχου και περιεχόμενο μιάς συσκευής της Apple, χωρίς να είναι γνωστό το είδος της συσκευής (iPhone, iMac, iPad κ.τ.λ). Το αίτημα έχει ικανοποιηθεί.

Στην Google οι κυπριακές Αρχές από το 2013 μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2015 δεν είχαν υποβάλει κανένα αίτημα για κατάργηση περιεχομένου. 

Το 2011 είχαν υποβληθεί τέσσερα τέτοια αιτήματα από την Κύπρο, το 2012 ένα και το 2013 δύο. Ωστόσο, η Google δέχθηκε από τον Μάιο 2014 μέχρι τώρα, συνολικά 314 αιτήματα από την Κύπρο, από φυσικά πρόσωπα κυρίως, για κατάργηση 1.024 διευθύνσεων ίντερνετ. Ικανοποιήθηκε το 44,6% των αιτημάτων. 

Πηγή: Εφημερίδα «Ο Φιλελεύεθρος» 
 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άντρας ηλικίας 31 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, σε οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα, στην επαρχία Λευκωσίας. Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top