Τουρισμός: Ακόμη ένα επίτευγμα για την Κύπρο - Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διανυκτερεύσεις στην ΕΕ

Τουρισμός: Ακόμη ένα επίτευγμα για την Κύπρο - Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διανυκτερεύσεις στην ΕΕ

Ο τουρισμός της Κύπρου συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, τόσο εγχώρια όσο και πανευρωπαϊκά, αφού ξεχώρισε στον τουριστικό χάρτη της ΕΕ με αυξημένες διανυκτερεύσεις ξένων επισκεπτών.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η Κύπρος συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ξένους τουρίστες στην ΕΕ αφού το 93,1% των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην αρχή του 2025 προήλθαν από ξένους επισκέπτες (μη κάτοικοι της χώρας, ΕΕ και μη ΕΕ).

Την «πρωτιά» έχει η Μάλτα (93,6% ) και την τρίτη θέση κατέχει η Κροατία (87,6%), με την Κύπρο να βρίσκεται περήφανη στην δεύτερα θέση (93,1%).

Σημειώνεται ότι, οι ξένοι επισκέπτες αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ (48,0%) όλων των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2025, με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων να έφτασε τα 1,279 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 2,3% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2024 (1,249 δισ.).

Οι διανυκτερεύσεις σε διάφορες χώρες της ΕΕ

Αυξημένες διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν στη Μάλτα (12,7%), στη Λετονία (8,6%) και στην Πολωνία (8,5%), ενώ στην Ιρλανδία κατεγράφη πτώση (-3,5%). Η Γερμανία (+0,2%), η Σουηδία (+0,5%) και το Βέλγιο (+0,9%) παρουσίασαν τις χαμηλότερες αυξήσεις.

Η αύξηση των διανυκτερεύσεων από ξένους επισκέπτες στο πρώτο εξάμηνο του 2025 (+3,1%) ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από την αύξηση των διανυκτερεύσεων από ντόπιους (+1,7%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις διανυκτερεύσεις ξένων επισκεπτών σημειώθηκαν στη Μάλτα (+13,0%), στη Λετονία (+12,8%) και στη Φινλανδία (+12,3%), ενώ η Ιρλανδία (-6,1%), η Σουηδία (-5,3%) και η Γερμανία (-2,9%) ήταν οι μόνες χώρες με πτώση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

Η λύση στην παρανομία σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, είναι η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, που θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE