Με νόμο ρυθμίζεται ο διορισμός/θητείες Συμβουλευτικής Επιτροπής Ασθενών

Με νόμο ρυθμίζεται ο διορισμός/θητείες Συμβουλευτικής Επιτροπής Ασθενών

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε την Πέμπτη νόμο για καθορισμό του τρόπου διορισμού της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ασθενών, για την διάρκεια της θητείας των μελών της και τον τρόπο πλήρωσης κενωθείσας θέσης στην επιτροπή.

Στη νομοθεσία επήλθαν αλλαγές από τους Βουλευτές με βάση τις οποίες ο αρμόδιος Υπουργός επιλέγει τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής που δεν μετέχουν σε αυτήν ως εκ της θέσεώς τους, αλλά ως εκπρόσωποι συγκεκριμένης οργάνωσης/συνδέσμου, από κατάλογο τριών προσώπων τα οποία προτείνονται σε αυτόν από έκαστη οργάνωση/σύνδεσμο.

Kατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι η τροποποίηση στη νομοθεσία αναμένεται να καλύψει το κενό που εντοπίστηκε στη λεπτομερή περιγραφή της λειτουργίας της Συμβουλευτικής Επιτροπής κατά παρόμοιο τρόπο με τις διαδικασίες που διέπουν άλλα συμβουλευτικά όργανα σε άλλες νομοθεσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Αν υπάρχει έστω και μια χαραμάδα ελπίδας για το Κυπριακό, θα την αξιοποιήσουμε

Λετυμπιώτης: Αν υπάρχει έστω και μια χαραμάδα ελπίδας για το Κυπριακό, θα την αξιοποιήσουμε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE