Υπ. Ενέργειας: O Λίβανος ενέκρινε την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία

Υπ. Ενέργειας: O Λίβανος ενέκρινε την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία

Το Υπουργικό Συμβούλιο του Λιβάνου, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, υπό τον πρόεδρο της χώρας, Joseph Aoun, και με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Nawaf Salam, ενέκρινε την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο της προεδρίας του Λιβάνου.

Όπως σημειώνεται, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο τέλος της συνεδρίασης του σώματος σχετικά με τα επόμενα βήματα με την Κύπρο μετά τη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, δεδομένου ότι αυτά τα σύνορα επικαλύπτονται με εκείνα άλλων χωρών, ο Υπουργός Ενέργειας του Λιβάνου Joe Sadegh είπε ότι έλαβαν μια έκθεση που θα συζητήσει ο Υπουργός Πληροφοριών.

«Αλλά το επόμενο βήμα θα είναι να διευθετηθεί η οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τη Συρία, η οποία πρέπει να γίνει», πρόσθεσε.

Εξάλλου, για «πολύ θετική εξέλιξη» έκαναν λόγο στο ΚΥΠΕ πηγές του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες, σημείωσαν, θα γίνουν γνωστές κατά την επίσκεψή του Υπουργού Ενέργειας του Λιβάνου στην Κύπρο στις 10 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE