Τραβούν «χειρόφρενο» οι μεταφορείς – Κατεβαίνουν σε επ’ αόριστον απεργία - Στο επίκεντρο και το ζήτημα των ταχογράφων

Τραβούν «χειρόφρενο» οι μεταφορείς – Κατεβαίνουν σε επ’ αόριστον απεργία - Στο επίκεντρο και το ζήτημα των ταχογράφων

Το πρόβλημα των ταχογράφων περιλαμβάνεται ανάμεσα στα ζητήματα για τα οποία η Παγκύπρια Συντεχνία Μεταφορέων Α’, μέλος της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ, αποφάσισε να κατέλθει σε επ' αόριστον απεργία από τις 3 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, η συντεχνία αναφέρεται στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η προώθηση της τροποποίησης της νομοθεσίας για την απαγόρευση χρήσης προβολέων, η αλλαγή στην νομοθεσία για τα ύψη των φορτηγών, η τροποποίηση της νομοθεσία για τις καρότσες τύπου φυσερών για να μην θεωρούνται παράνομες όταν είναι ανοικτές και δεν έχουν φωτεινά διακριτικά στα πλαϊνά.

Επίσης, άλλα θέματα που αντιμετωπίζουν είναι η παράτυπη προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα και η χρήση πετρελαίου θέρμανσης από αριθμό μεταφορέων που με τον τρόπο αυτό δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στους μεταφορείς, η συμπεριφορά και ο τρόπος λειτουργίας των διαχειριστών του λιμανιού σε σχέση με τους χρόνους εξυπηρέτησης φορτοεκφόρτωσης και η μη εφαρμογή της συμφωνίας όπως απαγορεύουν την είσοδο στους λιμενικούς χώρους των παράνομων άγραφων και με άδεια Οδικής Χρήσης Γ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η συντεχνία προσθέτει ότι εκ παραδρομής δεν είχε καταγραφεί και το θέμα των ταχογράφων. Σχετική ενημέρωση έστειλαν με επιστολή τους και στον Υπουργό Εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για τη συνάντηση με Έρχιουρμαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για τη συνάντηση με Έρχιουρμαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνέρχεται σήμερα στις 4 το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το ως και της χθεσινής συνάντησής του με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, με τη συμμετοχή και της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE