Η ΟΠΑΚ απαιτεί ισότιμη συμμετοχή και ενσωμάτωση σε κάθε πτυχή της ζωής

Η ΟΠΑΚ απαιτεί ισότιμη συμμετοχή και ενσωμάτωση σε κάθε πτυχή της ζωής

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) απαιτεί ισότιμη συμμετοχή και ενσωμάτωση σε κάθε πτυχή της ζωής, για όλους τους πολίτες.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη Διεθνή Hμέρα ΑμεΑ (IDPD, η Οργάνωση Παραπληγικών θεωρεί ότι οι πολιτικοί και οι τεχνοκράτες οφείλουν να εργαστούν εντατικά για επίτευξη του στόχου, σημειώνοντας πως η διασφάλιση του δικαιώματος συμμετοχής στη δημόσια ζωή είναι προϋπόθεση για πραγματική δημοκρατία, ενεργούς πολίτες και μείωση των ανισοτήτων στην κοινωνία.

“Τα μεγάλα εμπόδια που συναντούν τα ΑμεΑ σε πολλές πτυχές της ζωής, τους στερούν το δικαίωμα ίσης συμμετοχής στη ζωή όπως πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες σε τομείς όπως οι μεταφορές, εργοδότηση, μόρφωση, κοινωνική και πολιτική ζωή. Οι διακρίσεις και τα αρνητικά στερεότυπα, στάσεις που πηγάζουν από λανθασμένες αντιλήψεις του παρελθόντος, είναι συχνά το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρίες για πλήρη ένταξη στη ζωή και απόλαυση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις ευκαιρίες”, προσθέτει η Οργάνωση.

Σημειώνει πως “είναι σημαντικό να εστιάζουμε στις ικανότητες του κάθε ανθρώπου και όχι στις ανικανότητες”, συμπληρώνοντας πως “η ισότιμη κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες θα προσφέρει στην κοινωνία τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις ικανότητές τους και να προσθέσει στην ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας και της κοινωνίας γενικά”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο - Μετέφερε τη θέση για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Τα είπαν Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο - Μετέφερε τη θέση για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Αμετάβλητη παραμένει η θέση της Άγκυρας για λύση δυο κρατών στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το χθεσινό τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE