ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης - Λαβρόφ: «Κοινός στόχος είναι να συνεχιστεί ο διάλογος και η διμερής και περιφερειακή συνεργασία»

Αναστασιάδης - Λαβρόφ: «Κοινός στόχος είναι να συνεχιστεί ο διάλογος και η διμερής και περιφερειακή συνεργασία»

Την κοινή τους αντίληψη σε κρίσιμα ζητήματα επαναβεβαίωσαν την Τετάρτη (02/12) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

Μιλώντας στο γεύμα που του παρέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι η Ρωσία είναι δεσμευμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να διασφαλιστεί ότι τα ψηφίσματα αποτελούν τη βάση για τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να φθάσουν σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση με στόχο την εφαρμογή όλων των αρχών και αποφάσεων του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Λαβρόφ πολύ σημαντική και πολύ επίκαιρη λόγω των εξελίξεων και στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι είχαν σήμερα μια πολύ εποικοδομητική και ουσιώδη ανταλλαγή απόψεων.

Όπως είπε, επαναβεβαίωσαν την κοινή τους αντίληψη σε κρίσιμα ζητήματα και σημείωσε ότι κοινός στόχος είναι να συνεχιστεί ο διάλογος και η διμερής και περιφερειακή συνεργασία.

Επίσης, έκανε αναφορά στις γνώσεις του κ. Λαβρόφ για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη στήριξη της στις προσπάθειες επίτευξης λύσης του Κυπριακού στη βάση αρχών που εδράζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, το Καταστατικό των Ηνωμένων Εθνών και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είπε, επίσης, ότι οι σχέσεις της Κύπρου και της Ρωσίας δεν είναι μόνο ιστορικές, αλλά και ποιοτικές.

Ο κ. Λαβρόφ επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσίας στο διεθνές δίκαιο για την επίλυση των προβλημάτων και ειδικά την εξεύρεση συγκλίσεων.

Ανέφερε ότι η Ρωσία είναι δεσμευμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να διασφαλιστεί ότι τα ψηφίσματα αποτελούν τη βάση για τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να φθάσουν σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση με στόχο την εφαρμογή όλων των αρχών και αποφάσεων του ΟΗΕ.

Πηγή- ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top