ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαβρόφ – Αρχιεπίσκοπος:Συζήτησαν το Κυπριακό και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή

Λαβρόφ – Αρχιεπίσκοπος:Συζήτησαν το Κυπριακό και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή

Το Κυπριακό αλλά και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή συζήτησαν σε συνάντησή τους, το μεσημέρι, στην Αρχιεπισκοπή, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`.

«Με πολλή χαρά υποδεχθήκαμε τον κ. Λαβρόφ», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, προσθέτοντας ότι «είχαμε μια πολύ όμορφη συνομιλία».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως ανέφερε, «μας δόθηκε η ευκαιρία να τον ευχαριστήσουμε για τη διαχρονική υποστήριξη του εθνικού μας θέματος». Βρήκαμε την ευκαιρία επίσης, πρόσθεσε, «να ευχαριστήσουμε και τον ίδιο και την Κυβέρνησή του για τη στήριξη που δίνουν στο Χριστιανισμό της Μέσης Ανατολής να παραμείνει στη γη των πατέρων του».

«Του εξήγησα ότι οι γηγενείς κάτοικοι της Μέσης Ανατολής είμαστε εμείς οι Χριστιανοί», ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι «οι Άραβες ήρθαν 7 αιώνες μετά από εμάς και είναι ανεπίτρεπτο οι πραγματικοί κάτοικοι να φύγουν και να μείνουν οι Μουσουλμάνοι».

Τους Μουσουλμάνους, διευκρίνισε, «τους αγαπούμε, ζήσαμε αιώνες πολλούς μαζί τους, επιθυμούμε τη συμβίωση αλλά καταδικάζουμε τον εξτρεμισμό και δεν επιθυμούμε να επικρατήσουν οι εξτρεμιστές».

«Υποστηρίζουμε τη θέση της ρωσικής Κυβέρνησης, γιατί αλίμονο αν επικρατήσουν οι εξτρεμιστές οι μειονότητες στη Μέση Ανατολή και δη οι Χριστιανοί δεν θα μπορούν να μείνουν στη γη των πατέρων τους», είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ακόμη ότι είχε την ευκαιρία να απαντήσει και σε μερικά θέματα που απασχολούν τους Ρώσους στην Κύπρο. «Του διερμήνευσα την αγάπη μας και τις αδελφικές σχέσεις που έχουμε και με τη Ρωσική εκκλησία αλλά και με τους Ρώσους που βρίσκονται στην Κύπρο», είπε.

Είμαστε, πρόσθεσε, «στη διάθεσή τους και οποιαδήποτε στήριξη χρειάζονται, οποιαδήποτε προβλήματα έχουν που μπορούμε εμείς να φανούμε χρήσιμοι, αυτό θα το πράξουμε με πολλή χαρά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top