Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη

Ο σεισμός στην Τουρκία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι της τάξης των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 12 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της πόλης Σιντίρτζι.

Το Ευρω-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε αρχικά τον σεισμό ως 5,9 βαθμών, αλλά ύστερα αναθεώρησε και αυτό στους 6 βαθμούς.

Το εστιακό βάθος είναι στα 11 χιλιόμετρα. Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες η Δυτική Τουρκία δοκιμάζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Λέσβου stonisi.gr ο σεισμός της Τουρκίας έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης, όσο και στα χωριά του νησιού.

«H AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας άρχισαν αμέσως να πραγματοποιούν επιτόπιες έρευνες. Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Με την ίδια εποικοδομητική στάση, με τη νηφαλιότητα αλλά και την πολιτική βούληση που μας χαρακτηρίζει, διατηρώντας ως μοναδικό στόχο την επανεκκίνηση της διαδικασίας ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, θα προσέλθουμε αύριο στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για την προσεχή Παρασκευή, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE