ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Περδίκης: Η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει την επίσκεψη Λαβρόφ

Γιώργος Περδίκης: Η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει την επίσκεψη Λαβρόφ

Να αξιοποιήσει της επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Κύπρο ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για παροχή υποστήριξης στη Ρωσία στην προσπάθεια που διεξάγει στη Συρία κατά της τρομοκρατίας κάλεσε την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή ο κ. Περδίκης είπε ότι η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Κύπρο μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία αν αξιοποιήσει την ευκαιρία η κυπριακή κυβέρνηση και προωθήσει προτάσεις που έχουν κατατεθεί και από άλλα κόμματα για περαιτέρω διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας και συμμαχίας μεταξύ Κύπρου – Ρωσίας.

Ιδιαίτερα, όπως ανέφερε, τώρα που η Ρωσία δίνει τη μεγάλη μάχη στη Συρία απέναντι στην τρομοκρατία, δέχεται πισώπλατα χτυπήματα από την Τουρκία και έχει κάθε λόγο να αξιοποιήσει κάθε θετική προσφορά από μια παραδοσιακή σύμμαχο της στην περιοχή που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο στην παρουσία και του Συμβουλίου Γεωπολιτικής Στρατηγικής για να μελετηθεί με ποιο τρόπο θα μπορέσει η Κύπρος να βοηθήσει τη Ρωσία στην αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας αλλά και τα πισώπλατα χτυπήματα της Τουρκίας, ενισχύοντας τον γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή.

«Πρώτα και κύρια είναι το συμφέρον του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας και μπορεί αυτό το συμφέρον μπορεί να βρει στηρίγματα μέσα από την προσφορά υποστήριξης στο στρατηγικό ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή. Και η παρουσία του κ. Λαβρόφ αυτές τις μέρες στην Κύπρο αποτελεί ευκαιρία πρώτης τάξης προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Δηλώσεις Νταβούτογλου – Ακιντζί
---------
Ο Πρόεδρος των Οικολόγων καταδίκασε εξάλλου τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά και αυτές του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίες, παραπέμπουν, όπως είπε, σε δημιουργία συνομοσπονδιακού κράτους.

«Οραματίζεται ο κ. Νταβούτογλου να βρίσκεται στις Βρυξέλλες σε οικογενειακή φωτογραφία και Τ/κ και Ε/κ συμπρόεδρος. Αν είναι δυνατόν ενώ ξέρει ότι αυτό απαγορεύεται από τις Συνθήκες της ΕΕ. Οραματίζεται μια νέα, λέει, ομοσπονδιακή Δημοκρατία, που σημαίνει παρθενογένεση» είπε, υποδεικνύοντας ότι στην ουσία επανέρχονται οι γνωστές αδιάλλακτες θέσεις των Τούρκων μέσα από τις δηλώσεις αυτές γεγονός το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στο Κίνημα Οικολόγων αναφορικά με τις περαιτέρω εξελίξεις στο Κυπριακό

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top