«Φρένο» στην ταλαιπωρία Ευρωβουλευτών – Πότε θα ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις από Λάρνακα για Βρυξέλλες

«Φρένο» στην ταλαιπωρία Ευρωβουλευτών – Πότε θα ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις από Λάρνακα για Βρυξέλλες

Πλησιάζει η προθεσμία για την προσφορά που προκυρήχθηκε εκ μέρους του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, για αεροπορική σύνδεση Κύπρου με τις Βρυξέλλες ενόψει της ανάληψης της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές μας αλλά και  διάφορα πρόσωπα που ταξιδεύουν συχνά στις Βρυξέλλες παραπονούνται και όχι αδίκως, για την αφάνταστη ταλαιπωρία που υφίστανται κάθε βδομάδα, επειδή δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση Κύπρου – Βρυξελλών.

Η προσφορά εκτιμάται στα €3,7 εκατ. και αναμένεται να δούμε ποια εταιρεία θα το αναλάβει.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, η προθεσμία τελειώνει τέλος του Οκτώβρη και θα ανοίξουν τις προσφορές.

Στη συνέχεια θα οριστεί από το Τμήμα της Πολιτικής Αεροπορίας επιτροπή αξιολόγησης των ενδιαφερόμενων.

«Δεν θα πάρει πολύ καιρό γιατί έτσι κι αλλιώς το συμβόλαιο θα πρέπει να ξεκινήσει από 1/12/2025 και θα πάει ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι 30/11/2026», εξήγησε ο αρμόδιος στο Υπουργείο Μεταφορών.

«Όταν θα αναλάβει η εταιρεία, θα αποφασίσει πόσες φορές την εβδομάδα θα πραγματοποιεί τις απευθείας πτήσεις. Το αν θα συνεχίσει το σχέδιο αυτό, και αν θα είναι βιώσιμο και μετά τον ένα χρόνο, αυτό θα το αποφασίσει επίσης η εταιρεία στην πορεία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.