ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και εις ανώτερα…! Πληρώσαμε αποζημίωση 9 εκ. σε εταιρεία λόγω χρονοβόρας απαλλοτρίωσης

Και εις ανώτερα…! Πληρώσαμε αποζημίωση 9 εκ. σε εταιρεία λόγω χρονοβόρας απαλλοτρίωσης

Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέβαλε αποζημίωση ύψους σχεδόν 9 εκ. ευρώ προς την εταιρεία Μιχαήλ Θεοδοσίου Λτδ, την οποία είχε επιδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) τον περασμένο Απρίλιο.

Το δικαστήριο στο Στρασβούργο, στην αρχική του απόφαση στις 15 Ιανουαρίου του 2009, είχε δικαιώσει την εταιρεία για την υπερβολική διάρκεια της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασής της στη Λεμεσό, που διήρκεσε περίπου 11 χρόνια και επτά μήνες. Παράλληλα είχε αποφανθεί ότι παραβιάστηκαν οι πρόνοιες για την προστασία της περιουσίας.

Στις 14 Απριλίου 2015, το δικαστήριο αποφάνθηκε και επί του ύψους της αποζημίωσης, καθώς επιδίκασε εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το ποσό των 8.750.000 ευρώ, καθώς και 6.400 ευρώ για ηθική βλάβη και 23.445 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ, μεταξύ 8 και 10 Δεκεμβρίου, που εξετάζει την πρόοδο στην υλοποίηση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, η Νομική Υπηρεσία απέστειλε πρόσφατα επιστολή, ενημερώνοντας ότι η αποζημίωση καταβλήθηκε στο σύνολό της μέσω τραπέζης, στις 6 Οκτωβρίου.

Στην επιστολή, που διανεμήθηκε από τη Γραμματεία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει πως η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της και καλεί την Επιτροπή Υπουργών να κλείσει την εξέταση της υπόθεσης.

Παράλληλα γίνεται αναφορά και στις ενέργειες για αποτροπή του φαινομένου στο μέλλον, με την Νομική Υπηρεσία να διαβεβαιώνει ότι κατά την άποψη της Κυβέρνησης δεν θα ανακύψει ξανά παρόμοια κατάσταση, με σημαντική καθυστέρηση μεταξύ της απόφασης για υποχρεωτική απαλλοτρίωση ακινήτου και της καταβολής της αποζημίωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top