Συνεχίζεται η επ’ αόριστον απεργία των μεταφορέων "Α" - Ποιοι τομείς θα προστεθούν στους απεργούς

Συνεχίζεται η επ’ αόριστον απεργία των μεταφορέων "Α" -  Ποιοι τομείς θα προστεθούν στους απεργούς

Συνεχίζεται η επ’ αόριστον απεργία των μεταφορέων "Α", η οποία τέθηκε σε ισχύ από τη Δευτέρα.

Ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων και της άκαρπης συνάντησης των απεργών με την διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού στο λιμάνι Λεμεσού, εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια παραμένουν εγκλωβισμένα, με αποτέλεσμα το εμπόριο να κινδυνεύει με παράλυση.

Μιλώντας το Πρωινό Δρομολόγιο, ο γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας, ανέφερε ότι εάν δεν δοθούν λύσεις, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την αύξηση του μεγέθους των εμπορευματοκιβωτίων και την άρνηση - όπως είπε - από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, να εγγράψει περίπου δέκα χιλιάδες καρότσες-φυσερό.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, αύριο για σκοπούς συμπαράστασης, θα προστεθούν στους απεργούς και οι μεταφορείς οικοδομικών υλικών και αμμοχάλικα, και από τη Δευτέρα, οι μεταφορείς σιτηρών και ζωοτροφών.

ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές για την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως η απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων ν’ απορρίψουν το προσχέδιο μόνιμης συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή της κυβέρνησης «σίγουρα δεν είναι θετική». Ωστόσο, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ποιες είναι αυτές ο επιλογές, ενώ σημείωσε πως  το κείμενο που διαβάστηκε την Κυριακή στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν το ίδιο με αυτό στις συντεχνίες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE