Δεκάδες κρατούμενοι εντοπίστηκαν απαγχονισμένοι σε φυλακή στον Ισημερινό

Δεκάδες κρατούμενοι εντοπίστηκαν απαγχονισμένοι σε φυλακή στον Ισημερινό

Τουλάχιστον 31 κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε φυλακή στο νότιο Ισημερινό, μεταξύ των οποίων 27 που είχαν κρεμαστεί, ανέφεραν οι Αρχές της χώρας.

Τέσσερις κρατούμενοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών στη φυλακή El Oro στην πόλη Ματσάλα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το BBC, λίγες ώρες αργότερα οι φρουροί ασφαλείας που είχαν ειδοποιηθεί για νέο ξέσπασμα βίας μεταξύ των συμμοριών βρήκαν τους κρατούμενους απαγχονισμένους στον τρίτο όροφο του κτιρίου.

Οι συγκρούσεις φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τα σχέδια μεταφοράς ορισμένων κρατουμένων σε νεόκτιστη φυλακή.

Οι φυλακές της χώρας, που έχουν πολλούς περισσότερους κρατούμενους από το προβλεπόμενο, έχουν αποτελέσει θέατρο θανατηφόρων ταραχών και συγκρούσεων συμμοριών. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί κρατούμενοι τα τελευταία χρόνια.

Μόλις πριν από δύο μήνες, τον Σεπτέμβριο, στην ίδια φυλακή είχαν σκοτωθεί 13 κρατούμενοι και ένας φρουρός σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Οι συγγενείς των κρατουμένων έχουν ζητήσει τον διαχωρισμό των αντίπαλων συμμοριών, ενώ οι κάτοικοι της Ματσάλα ζητούν τη μετεγκατάσταση της φυλακής, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης τους.

Μία νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE