BINTEO: Πίδακας λάβας σε ύψος 300 μέτρων από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

BINTEO: Πίδακας λάβας σε ύψος 300 μέτρων από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Πάνω από 330 μέτρα από το κρατήρα του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη τινάζεται η λάβα, σχηματίζοντας εντυπωσιακούς πίδακες.

Το ηφαίστειο, που είναι ένα από τα πλέον ενεργά στον κόσμο, εξερράγη την Κυριακή.

Δείτε live βίντεο:

Το επεισόδιο κράτησε πέντε ώρες, με συνεχόμενη ροή λάβας που κατά διαστήματα ήταν σε ύψος 300 και πλέον μέτρων. Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία ανέφερε ότι η έκρηξη έχει πλέον περιοριστεί.

Είναι το 36ο περιστατικό που καταγράφεται από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2024.

Δεν απειλούνται άμεσα από τη λάβα κατοικημένες περιοχές.

Οι Αρχές προειδοποιούν, ωστόσο, για την τέφρα και τα ηφαιστειακά αέρια τα οποία μπορεί να επηρεάσουν ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Σχεδόν πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, το Κυπριακό εξακολουθεί να ανακυκλώνεται γύρω από το ίδιο βασικό ερώτημα: ποια είναι τελικά η βάση της λύσης; Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέδειξε με σαφήνεια ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις γνωστές διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά κυρίως, στη διαφωνία για το πώς και από πού αρχίζει η ίδια η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE