ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάνα από Λευκωσία: «Ο έφηβος γιος μου κυκλοφορεί με σκισμένα παπούτσια – Ούτε τα απαραίτητα…»

Μάνα από Λευκωσία: «Ο έφηβος γιος μου κυκλοφορεί με σκισμένα παπούτσια – Ούτε τα απαραίτητα…»

Ξέρεις τι σημαίνει να έχεις έφηβο γιο και να κυκλοφορεί με σκισμένα παπούτσια σε περίοδο γιορτών;

Η κ. Μ. ξέρει πολύ καλά, δυστυχώς. «Μάνα, έχω σκισμένα παπούτσια. Τι θα κάνουμε; Ντρέπομαι να κυκλοφορώ έτσι…» της είπε ο γιος της πρόσφατα. «Δεν ήξερα τι να απαντήσω στο παιδί» μας εκμυστηρεύτηκε με τρεμάμενη φωνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσπασαν τα τηλέφωνα στο ThemaOnline – Συγκινήθηκαν από την μάνα του έφηβου στη Λευκωσία

Και συνέχισε: «Εδώ δεν έχουμε ούτε τα βασικά για να περάσουμε. Πώς να έχω την άνεση να του αγοράσω παπούτσια; Μακάρι να μην ήμουν μόνη μου και να μπορούσα να δουλέψω. Δυστυχώς όμως οι ασθένειές μου δεν μου επιτρέπουν. Έχω χωρίσει εδώ και χρόνια και δεν έχω καμία βοήθεια από τον πρώην σύζυγό μου. Με έχει αφήσει μόνη να αναθρέψω το παιδί μας. Δεν ασχολείται καθόλου…».

Όπως μας ανέφερε, της οφείλει τα τελευταία χρόνια σχεδόν 5 χιλιάδες ευρώ από τις διατροφές. «Παίρνω ένα έκτακτο επίδομα από το Γραφείο Ευημερίας των 458 ευρώ, μαζί με ένα μικρό επίδομα μονογονέα. Τι να σου κάνουν όμως αυτά όταν έχω να πληρώσουν ενοίκιο και ρεύμα».

Μάλιστα όπως μας επισημαίνει, τα τελευταίο διάστημα αυτή και το παιδί της, βοηθούνται από τον κόσμο με ό,τι τους δίνουν: «Μακάρι να μπορούσα να δουλέψω αλλά δεν μπορώ, έχω υποβληθεί πριν από λίγο καιρό σε μαστεκτομή, ενώ πάσχω και από ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία με έχει τσακίσει τελευταία».

Η ίδια δεν ζητάει πολλά, λέγοντας μας πως το μόνο που θέλει είναι να μπορέσει να προσφέρει στο παιδί της τα βασικά. «Δεν θέλω πολλά, λίγη βοήθεια να τον μεγαλώσω και να του δώσω τουλάχιστον αυτά που πρέπει. Κάνουμε οικονομία ακόμη και στο φως για να μην πληρώσω πολλά στην ηλεκτρική».

Η ιστοσελίδα μας καλεί τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει την κ. Μ. από Λευκωσία και το 17χρονο παιδί της να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 99 950894.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top