Απεργία δασκάλων: Οι οργανωμένοι γονείς καλούν την ΠΟΕΔ να κάνει δεύτερες σκέψεις - Απειλούν με μέτρα

Απεργία δασκάλων: Οι οργανωμένοι γονείς καλούν την ΠΟΕΔ να κάνει δεύτερες σκέψεις - Απειλούν με μέτρα

Σε περίπτωση που η ΠΟΕΔ εμμένει στην απόφαση της, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης θα συνέλθει εκ νέου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απεργία αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, το οποίο είναι σεβαστό, σημειώνεται όμως ότι "συνταγματικό δικαίωμα αποτελεί εξίσου και η εκπαίδευση, δικαίωμα το οποίο θίγεται κάθε φορά που οι εκπαιδευτικές διαδικασίες διακόπτονται".

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι το υπό συζήτηση σύστημα αξιολόγησης "έχει εξεταστεί εκτενώς και έχουν καταγραφεί συγκλίσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές" και προσθέτει ότι η απεργία αναμένεται να επηρεάσει την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και να επιφέρει ταλαιπωρία σε μαθητές και γονείς.

"Σεβόμαστε απολύτως το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να απεργούν, αλλά απαιτούμε παράλληλα τον ανάλογο σεβασμό προς τα παιδιά μας και προς εμάς τους ίδιους" αναφέρει η ανακοίνωση και προστίθεται ότι "η ευκολία με την οποία η ΠΟΕΔ επιχειρεί να ασκήσει πίεση προς τη Βουλή, επιβαρύνει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας".

"Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν, με τη δέουσα σοβαρότητα, δεύτερες σκέψεις από πλευράς ΠΟΕΔ", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE