Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το 9ο Γυμνάσιο στη πλ. Κουμουνδούρου, μέλος του μαθητικού κινήματος συμμετέχοντας στους αγώνες αυτοδιάθεσης της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια των Σπουδών στο Πολυτεχνείο του Γκράτς στην Αυστρία και έπειτα στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης με πτυχίο πολιτικού μηχανικού, στέλεχος του ΚΚΕ και της Νεολαίας Λαμπράκη, συνελήφθη.

Από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ Εσωτερικού, του ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική αριστερά και τον Συνασπισμό.

Διετέλεσε Υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα από 27/01/2015 μέχρι 20/08/2015. Ανέλαβε το ίδιο αξίωμα και στην δεύτερη κυβέρνηση, Αλέξη Τσίπρα, μέχρι τον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου 2016 όπου και ορίστηκε Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα της καθημερινότητας του Πολίτη.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ, θέση στην οποία επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος που άλλαξε την πορεία της Κύπρου: Το έργο του Γιώργου Βασιλείου που άφησε εποχή - VIDEO

Ο Πρόεδρος που άλλαξε την πορεία της Κύπρου: Το έργο του Γιώργου Βασιλείου που άφησε εποχή - VIDEO

Θλίψη σκόρπισε σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία, η είδηση θανάτου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου. 

BEST OF TOTHEMAONLINE