Συνεχίζεται η πολύκροτη «δίκη» Ελληνοκυπρίων στο Τρίκωμο για τα προσωπικά δεδομένα

Συνεχίζεται η πολύκροτη «δίκη» Ελληνοκυπρίων στο Τρίκωμο για τα προσωπικά δεδομένα

Συνεχίζεται την Τετάρτη σε «δικαστήριο» του κατεχόμενου Τρικώμου η «δίκη» των δύο Ελληνοκυπρίων που «κατηγορούνται» για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η σημερινή ακρόαση έρχεται σε συνέχεια της κατάθεσης της «γενικής διευθύντριας του κτηματολογίου», την περασμένη εβδομάδα.

Στην προηγούμενη «δικάσιμο» στις 12 Νοεμβρίου, η «γενική διευθύντρια του κτηματολογίου και χωρομετρίας» στα κατεχόμενα, Φιρντέβς Αριτζί, κατέθεσε ότι το «τμήμα» της ακολουθεί μια πρακτική που δεν επιτρέπει σε Ελληνοκύπριους, οι οποίοι δεν διαμένουν μόνιμα στα κατεχόμενα, να λάβουν έγγραφα ή πληροφορίες για τις περιουσίες τους.

Προηγουμένως ο συνήγορος υπεράσπισης, Οντζέλ Πολιλί, είχε αναφέρει ότι η πρακτική δημιουργεί έναν αδιέξοδο φαύλο κύκλο, καθώς οι Ελληνοκύπριοι παραπέμπονται στην «επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας», αλλά για να προσφύγουν εκεί, χρειάζονται τίτλους ιδιοκτησίας που το ίδιο το «κτηματολόγιο» αρνείται να τους χορηγήσει.

Η «δίκη» είναι προγραμματισμένη να συνεχιστεί και αύριο, 20 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με τη νέα του σύνθεση συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο - Στο τραπέζι οι κρίσιμες εξελίξεις και οι διεργασίες για το Κυπριακό

Με τη νέα του σύνθεση συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο - Στο τραπέζι οι κρίσιμες εξελίξεις και οι διεργασίες για το Κυπριακό

Υπό τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, συνέρχεται στις 10.00 το Εθνικό Συμβούλιο, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία καταγράφεται αυξημένη κινητικότητα στο Κυπριακό και εντείνονται οι διεργασίες ενόψει των επόμενων πρωτοβουλιών των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE