Ο Ερυθρός Σταυρός κόβει 3.000 θέσεις εργασίας περιορίζει τον προϋπολογισμό του, λόγω κόπωσης των δωρητών

Ο Ερυθρός Σταυρός κόβει 3.000 θέσεις εργασίας περιορίζει τον προϋπολογισμό του, λόγω κόπωσης των δωρητών

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού θα μειώσει τον προϋπολογισμό της για το 2026 κατά 17% στο 1,8 δισεκατομμύριο φράγκα Ελβετίας (1,94 δισεκατομμύριο ευρώ) και θα περικόψει 2.900 θέσεις εργασίας, ανέφερε η ΔΕΕΣ σε σημερινή δήλωσή της.

«Η χρηματοοικονομική πραγματικότητα μάς αναγκάζει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις για να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε κρίσιμης σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια σε αυτούς που την χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε η πρόεδρος της ΔΕΕΣ Μιριάνα Σπολιάριτς έπειτα από συνεδρίαση της συνέλευσης του οργανισμού. Υπογράμμισε πάντως ότι «η ΔΕΕΣ παραμένει αποφασισμένη να επεμβαίνει στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, εκεί όπου λίγου άλλοι οργανισμοί μπορούν να επιχειρούν».

Οι προϋπολογισμοί για την αρωγή υφίστανται άνευ προηγουμένου μειώσεις καθώς οι δωρητές επικεντρώνονται τώρα στην άμυνα, πράγμα που αναγκάζει τις οργανώσεις ανθρωπιστικής δράσης να λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις για το ποιον να βοηθήσουν εν μέσω πολλών συγκρούσεων και ρεκόρ εκτοπισμών πληθυσμών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE