Ερχιουρμάν: Ενοχλήθηκε με δήλωση του ΠτΔ - «Είναι άκυρη για μένα»

Ερχιουρμάν: Ενοχλήθηκε με δήλωση του ΠτΔ - «Είναι άκυρη για μένα»

Ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε πως κατά τη συναντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη την Πέμπτη συμφώνησαν να μην κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ για το Κυπριακό, προσθέτοντας πως την Παρασκευή ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκανε δήλωση πως η λύση του Κυπριακού είναι δυνατή μόνο με την άρση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

 Ο κ. Έρχιουρμαν σημείωσε ακόμη πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε την πρόταση μεθοδολογίας τεσσάρων σημείων του ως «προαπαιτούμενο». Ο Τ/κ ηγέτης σημείωσε πωςδεν είναι καθόλου προαπαιτούμενο, αλλά με αυτή την δική του δήλωση, παρουσίασε μιαπροαπαιτούμενη προϋπόθεση’ που γνωρίζει ότι θα είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτή”.

Είναι παράλογο ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος έχει υπογράψει χωρίς τη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού ενός εκ των δύο ισότιμων συνιδρυτών με κυριαρχικά δικαιώματα σε αυτό το νησί πολυάριθμες στρατιωτικές συμφωνίες με κράτη που δεν έχουν το καθεστώς της εγγυήτριας χώρας, να επιχειρεί να επιβάλει μια τέτοια προϋπόθεση σε αυτό το ζήτημα”, σημείωσε.

Είπα ότι χρειάζεται μια ατμόσφαιρα λύσης σε αυτό το νησί. Είπα, και λέω, ότι ο κ. Χριστοδουλίδης και εγώ έχουμε πολλά να κάνουμε σε αυτό το ζήτημα. Είμαι απόλυτα ειλικρινής σε αυτό το θέμα”, πρόσθεσε ο κ. Έρχιουρμαν.

Επομένως, σε αυτό το στάδιο, θα αρκεστώ να πω το εξής: Η δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη που παρέθεσα πιο πάνω είναι άκυρη για μένα, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.