Το Λονδίνο ετοιμάζεται να βάλει φόρο διανυκτέρευσης στους τουρίστες

Το Λονδίνο ετοιμάζεται να βάλει φόρο διανυκτέρευσης στους τουρίστες

Tουριστικό φόρο στους επισκέπτες που διανυκτερεύουν στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζεται να βάλει ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν.

Σύμφωνα με το BBC, αυτή τη στιγμή, η Αγγλία είναι η μόνη χώρα μεταξύ της G7 - των επτά μεγαλύτερων λεγόμενων «προηγμένων» οικονομιών στον κόσμο - όπου η εθνική κυβέρνηση εμποδίζει τις τοπικές αρχές ή τους δημάρχους να επιβάλλουν φόρους στους τουρίστες.

Τώρα, η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς αναμένεται να δώσει στον Σαντίκ Καν και σε άλλους δημοτικούς άρχοντες την εξουσία να το πράξουν, μέσω του νομοσχεδίου για την αποκέντρωση και την ενδυνάμωση των κοινοτήτων στην Αγγλία, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κοινοβούλιο.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου έχει εκφράσει ένθερμα την ανάγκη αποκέντρωσης τέτοιων εξουσιών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένας τουριστικός φόρος διανυκτέρευσης στο Λονδίνο θα μπορούσε να αποφέρει έως και 240 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 273 εκατ. ευρώ) ετησίως.

Το 2024, το Λονδίνο σημείωσε 89 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Η Σκωτία και η Ουαλία έχουν πρόσφατα εισαγάγει διαφορετικούς τύπους φόρων στους επισκέπτες που διανυκτερεύουν. Για παράδειγμα από το 2026, οι ουαλικές αρχές θα μπορούν να εισπράττουν 1,30 λίρες (ενάμιση ευρώ) ανά διανυκτέρευση από τους επισκέπτες.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE