Eνδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών λόγω εξελίξεων στο κυπριακό

Eνδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών λόγω εξελίξεων στο κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιδιώξει εντός Δεκεμβρίου να συζητήσει με τον Μουσταφά Ακιντζί το εδαφικό και συγκεκριμένα τις περιοχές που θα έχουν ειδικό καθεστώς, μια μορφή καντονίων δηλαδή. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε το Σάββατο, 4/12, εξαντλητικά, το Εθνικό Συμβουλίου, και απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων από τα μέλη του σώματος για τις εξελίξεις στο τραπέζι των συνομιλιών κατά τις τελευταίες δέκα συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων και για τις συναντήσεις που είχαν οι διαπραγματευτές δήλωσε μετά την πολύωρη συνεδρία ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και για όλες τις επαφές του στο εξωτερικό από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, για τις επισκέψεις στην Κύπρο Ευρωπαίων αξιωματούχων καθώς και αρχηγών κρατών και Υπουργών Εξωτερικών.

O Πρόεδρος ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο και για την Άτυπη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. Το σημαντικό που προκύπτει ωστόσο είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιδιώξει εντός Δεκεμβρίου να συζητήσει με τον Μουσταφά Ακιντζί το εδαφικό και συγκεκριμένα τις περιοχές που θα έχουν ειδικό καθεστώς, μια μορφή καντονίων δηλαδή. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο κυριακάτικο τύπο στη διάρκεια της ενημέρωση, ο Πρόεδρος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο αναβολής για μερικούς μήνες (2-3)  των βουλευτικών εκλογών, που χρονικά τοποθετούνται τον Μάιο του  2016, «εάν και εφόσον τούτο χρειαστεί».  «Να είστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο αυτό», είπε χαρακτηριστικά

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE