Κύκλωμα στην Ελλάδα με εκατοντάδες πλαστούς πίνακες ζωγραφικής - Είχαν Φασιανό και Παρθένη - Δείτε βίντεο

Κύκλωμα στην Ελλάδα με εκατοντάδες πλαστούς πίνακες ζωγραφικής - Είχαν Φασιανό και Παρθένη - Δείτε βίντεο

Δύο άτομα, αμφότερα ελληνικής καταγωγής, συνέλαβε η ΕΛΑΣ καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους 481 έργα τέχνης και πλαστοί πίνακες ζωγραφικής γνωστών ζωγράφων όπως ο Φασιανός και ο Παρθένης.

Η σύλληψη του 42χρονου και του 57χρονου έγινε σε επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών και μάλιστα ο 57χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε οικίες των κατηγορουμένων, καθώς και σε άλλους χώρους, όπου συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

481 έργα τέχνης - πίνακες ζωγραφικής,
2 έγγραφα - πιστοποιητικά γνησιότητας,
4 πιστόλια και 6 γεμιστήρες,
370 φυσίγγια διαφόρων μετρημάτων,
5 θήκες πιστολιών,
2 κινητά τηλέφωνα, καταγραφικό μηχάνημα, καθώς και οθόνη με κάρτα μνήμης.

Σύμφωνα με γνωμάτευση πραγματογνώμονα, προέκυψε ότι στην πλειονότητά τους οι πίνακες ζωγραφικής είναι πλαστοί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE