ΥΓΕΙΑ

Λόγω σπάνιου ιού ο θάνατος του 4χρονου κοριτσιού – Προσπάθειες να σωθεί και το αδελφάκι του

Λόγω σπάνιου ιού ο θάνατος του 4χρονου κοριτσιού – Προσπάθειες να σωθεί και το αδελφάκι του

Την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο Νοσοκομείο άφησε την Κυριακή (06/12) τετράχρονο κοριτσάκι με σπάνια ασθένεια.

Γονείς και ιατροί έδωσαν το πράσινο φως ώστε να διενεργηθεί την Δευτέρα το πρωί (07/12) η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου κοριτσιού ώστε να φανεί πώς το μικρό παιδάκι προσβλήθηκε από μια σπάνια λοίμωξη και συγκεκριμένα αυτή του ιού epstein barr.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα 

Νεκροψία επί της σορού της τετράχρονης διενήργησε  η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου μαζί με την Αγγελική Παπέττα.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με την ιατροδικαστή δρ. Ελένη Αντωνίου, η οποία μας ανέφερε πως «το άτυχο κοριτσάκι είχε την ασθένεια της αυτοάνωσης αιμολυτικής αναιμίας και τις τελευταίες 8 ημέρες βρισκόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου, καθώς είχε παρουσιάσει λοίμωξη epstein barr, ενός ιού που είναι σπάνιος. Το άτυχο κοριτσάκι απεβίωσε μετά από επιδείνωση της κατάστασης του καθώς παρουσίασε σύνδρομο του αναπνευστικού και ακολούθως ανακοπή».

Όπως επισήμανε η κ. Αντωνίου « οι ίδιοι οι γιατροί αλλά και ο παιδογκολόγος δρ. Λοΐζου έκριναν αναγκαίο να διενεργηθεί νεκροτομή για διαγνωστικούς λόγους».

Να σημειώσουμε πως από την ίδια νόσο πάσχει και το άλλο τρίδυμο αδελφάκι του κοριτσιού, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Γερμάνια για θεραπεία. Τα δείγματα της νεκροτομής θα σταλθούν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις ώστε να βοηθηθεί και το δεύτερο παιδί.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευματα που θέλουν τους γονείς να έχουν κάνει καταγγελία στην Αστυνομία για το θάνατο του παιδιού τους, η κ. Αντωνίου επεσήμανε πως «κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί», τονίζοντας επανειλημμένα πως οι γονείς ενημέρωσαν την Αστυνομία και εν συνεχεία εκδόθηκε διάταγμα του δικαστηρίου ώστε να διενεργηθεί η νεκροτομή και να γίνει έκθεση από θανατικό ανακριτή, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία μας.

Άξιο αναφοράς είναι πως τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων θα  δώσουν νέα στοιχεία για τον ιό που προσέβαλε το παιδί, καθώς όπως μας αναφέρθηκε πρόκειται για το σπάνιο φαινόμενο, το τρίτο συγκεκριμένα ανά το Παγκόσμιο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top