Αντόνιο Κόστα κατά Τραμπ: Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μία απειλή ανάμειξης στην πολιτική ζωή της Ευρώπης

Αντόνιο Κόστα κατά Τραμπ: Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μία απειλή ανάμειξης στην πολιτική ζωή της Ευρώπης

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΕΕ, που αντέδρασε δια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα στη νέα στρατηγική ασφάλειας των ΗΠΑ, που δημοσίευσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και στην οποία γίνεται ιδιαίτερα επικριτική αναφορά στην Ευρώπη.

Καταγγέλλοντας απειλή ανάμειξης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα σχολίασε μιλώντας στο Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους Ευρωπαίους πολίτες για να επιλέξουν ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι είναι οι κακοί».

Ο Κόστα χαρακτήρισε φυσιολογικό να μην υπάρχουν οι ίδιες απόψεις για πολλά θέματα μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον. «Αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι μία απειλή ανάμειξης στην πολιτική ζωή της Ευρώπης», τόνισε.

Η έννοια της ελευθερίας του λόγου για παράδειγμα είναι διαφορετική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία της έκφρασης χωρίς ελευθερία ενημέρωσης. Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία λόγου αν η ελευθερία της ενημέρωσης των πολιτών θυσιάζεται στην υπηρεσία των τεχνο-ολιγαρχών στις Ηνωμένες Πολιτείες!».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE