Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή πρόεδρος ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας που απείλησε διαιτητές

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή πρόεδρος ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας που απείλησε διαιτητές

Πρόεδρος ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου της Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών, χωρίς 3ετή αναστολή, επειδή εισέβαλε μετά τη λήξη αναμέτρησης της ομάδας του στον χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκε η υπόθεση, δεν αναγνώρισε στον 64χρονο κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό και αποφάσισε την έκτιση της ποινής του.

Με ξεχωριστή διαδικασία όμως ενώπιον εισαγγελέα - και επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους - ο ίδιος κατέθεσε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έγινε δεκτό και ισχύει για 1 μήνα. Υπό αυτές τις συνθήκες μένει ελεύθερος τώρα και εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποιο άλλο ένδικο μέσο θα πρέπει να εκτίσει την ποινή μετά το πέρας των 30 ημερών.

Για το ίδιο συμβάν, το οποίο εκτυλίχθηκε τον Οκτώβριο του 2024, κατέστη κατηγορούμενος και ο γιος του που αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Στην απολογία του ο 64χρονος αρνήθηκε τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις (παράνομη είσοδο σε αθλητικές εγκαταστάσεις, βιαιοπραγία και απειλή, με τον αθλητικό νόμο), τονίζοντας ότι επιχείρησε να λειτουργήσει ως «ασπίδα προστασίας» επειδή υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από τους οπαδούς για τις διαιτητικές αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE