Επιμένει ο Πούτιν: «Το Ντονμπάς ήταν πάντα ρωσικό, είναι ιστορικό γεγονός»

Επιμένει ο Πούτιν: «Το Ντονμπάς ήταν πάντα ρωσικό, είναι ιστορικό γεγονός»

Τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στην Ουκρανία ήταν πάντα ρωσικά, τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επαναλβάνοντας τη θέση της Μόσχας στο ζήτημα.

Σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι «το Ντονμπάς είναι ρωσική επικράτεια, αυτό είναι ιστορικό γεγονός».

Πρόσθεσε ότι τα ουκρανικά εδάφη που έχει καταλάβει η Μόσχα κατά τη διάρκεια του πολέμου «ήταν πάντα μέρος της Ρωσίας». Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Ρωσία τον πόλεμο στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί και η χώρα του θα πετύχει όλους τους στόχους της.

Η θέση είναι το σταθερό αφήγημα της Ρωσίας, η οποία είναι κάθετη αντίθετη στην προοπτική να αποχωρήσει από αυτά.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει λάβει και αποδεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή, με καθεστώς Παρατηρητή, στην επικείμενη συνάντηση για τη Γάζα του Συμβουλίου για την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 19 Φεβρουαρίου 2026, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE