ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασουλίδης: Σε διάλογο βρίσκονται Κύπρος – Ρωσία για θέματα διευκολύνσεων

Κασουλίδης: Σε διάλογο βρίσκονται Κύπρος – Ρωσία για θέματα διευκολύνσεων

Όπως κατ` επανάληψη έχουμε δηλώσει, διεξάγεται διάλογος μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ρωσίας για θέματα διευκολύνσεων για ανθρωπιστικούς σκοπούς και σκοπούς έκτακτης ανάγκης, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι “πρόκειται για συμφωνία εκκένωσης Ρώσων πολιτών από το χώρο της Μέσης Ανατολής και για άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως προβλέπει το διεθνές Δίκαιο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την περίπτωση της Γαλλίας. Γαλλία και Γερμανία έχουν επιπροσθέτως διευκολύνσεις που δόθηκαν από καιρό για τη συμμετοχή των χωρών αυτών για την UNIFIL, δηλαδή την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο”.

Ερωτηθείς εάν θα δοθούν αυτές οι διευκολύνσεις και στη Ρωσία, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι “σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είμαστε, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο, υποχρεωμένοι να τους τις δώσουμε. Αν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη ζωή ανθρώπων κλπ, βεβαίως θα δώσουμε τις διευκολύνσεις”.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκοπεύει να παραχωρήσει σε οποιαδήποτε χώρα διευκολύνσεις για σκοπούς επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι “κοιτάξτε, και η Γαλλία, οι διευκολύνσεις που ζήτησε είναι στην επιστροφή αεροπλάνων από επιχειρήσεις αν βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να μπορούν να κατεβούν στα αεροδρόμια της Κύπρου”.

Σε άλλη ερώτηση αν αυτές οι διευκολύνσεις θα παραχωρηθούν και σε άλλες χώρες, είπε ότι “το διεθνές Δίκαιο επιβάλλει να δοθούν σε οποιονδήποτε βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και υπάρχει συμφωνία, αφού τύχει νομοτεχνικής επεξεργασίας θα συμφωνηθεί και με τη Μόσχα”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top