ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ παρά τις αντιδράσεις

Η Τουρκία αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ παρά τις αντιδράσεις

Δεν πρόκειται να αποσύρει τους εκατοντάδες στρατιώτες που έστειλε στο Ιράκ, ξεκαθάρισε η Τουρκία, παρά τις αντιδράσεις της Βαγδάτης.

Οι Τούρκοι στρατιώτες έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα σε βάση στο βόρειο Ιράκ και η Βαγδάτη απαίτησε να αποσυρθούν σε 48 ώρες, κάτι που όμως δεν έγινε. Η άφιξη τόσων πολλών στρατιωτών και τόσο βαριά οπλισμένων στο σημείο αποτελεί μία ακόμη αμφιλεγόμενη αποστολή στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Αγκυρα τόνισε ότι τα στρατεύματα είναι μέρος μίας διεθνούς αποστολής, για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των ιρακινών δυνάμεων, που μάχονται τους τζιχαντιστές. Η ιρακινή κυβέρνηση όμως τονίζει ότι ποτέ δεν προσκάλεσε μία τέτοια δύναμη, τονίζοντας ότι θα πάει το θέμα στον ΟΗΕ, αν τα στρατεύματα δεν αποσυρθούν.

Η Ουάσιγκτον, που ηγείται του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό κράτος, ζήτησε από τις δύο χώρες να λύσουν το ζήτημα, τονίζοντας ότι δεν υποστηρίζει την ανάπτυξη δυνάμεων στο Ιράκ, χωρίς τη συγκατάθεση της Βαγδάτης.

Διαμαρτυρίες όμως υπάρχουν στο Ιράκ και για την πρόθεση των ΗΠΑ να στείλει στη χώρα ειδικές δυνάμεις, που θα κάνουν επιδρομές και άλλες επιχειρήσεις, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Πολιτικοί αναλυτές είδαν αυτή την κίνηση της Τουρκίας ως μία προσπάθεια να αυξήσει την επιρροή της, μετά από την αυξημένη εμπλοκή της Ρωσίας και το Ιράν στη Συρία και το Ιράκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός 15χρονης: Μπροστά στα μάτια του παππού και της ξαδέρφης της «έσβησε» η άτυχη Γαρδένια - Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία

Δίκη Γεν. Ελεγκτή - Αναβολή αντεξέτασης του Οδυσσέα - Ποιος ο λόγος

Έκρηξη βόμβας σε όχημα στη Λευκωσία: Ανήκει σε εργαζόμενο των Κεντρικών Φυλακών

Έτσι έγινε το φονικό στην Πέγεια: Ο 50χρονος άρπαξε το κυνηγετικό και πυροβόλησε τον κουνιάδο του

ΠΑΣΥΞΕ: Απόλυτη ικανοποίηση από τις κινήσεις της Κυβέρνησης - Στα σκαριά φορέας για επενδύσεις στο τουριστικό branding

Οικιακή κατανάλωση: Ποια τα επίπεδα τιμών στην Κύπρο για το 2023– Τι ισχύει για αλκοόλ, καπνό, και ένδυση στην ΕΕ



Ελεύθεροι με εγγύηση 100 και 50 χιλ. ευρώ Νεκτάριος και Πορφύριος - Παραπέμφθηκαν σε δίκη

Ελεύθεροι με εγγύηση 100 και 50 χιλ. ευρώ Νεκτάριος και Πορφύριος - Παραπέμφθηκαν σε δίκη

Σύντομη ήταν η δικαστική διαδικασία που άρχισε σήμερα στις 10 το πρωί στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για την οικονομική πτυχή της υπόθεσης Μονής Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top