Στάση εργασίας από δασκάλους: «Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι. Είναι η ώρα να αντιδράσουμε» - Αυτό ήταν το σημείο ρήξης
12.12.2025 - 08:30
Σε έντονο ύφος τοποθετήθηκε η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, εκφράζοντας τη σαφή αντίθεση της Οργάνωσης στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που οδηγείται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως υπογράμμισε, η ΠΟΕΔ δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη απέναντι σε ρυθμίσεις που – όπως ανέφερε – δεν βελτιώνουν το εκπαιδευτικό σύστημα. «Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι. Είναι η ώρα να αντιδράσουμε.... Δεν μπορεί να γίνει δεκτό το νομοσχέδιο ... το οποίο δεν θα βοηθήσει, δεν θα βελτιώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η κα Βασιλείου σημείωσε ότι, παρά τις προσπάθειες διαλόγου από πλευράς ΠΟΕΔ, το περιεχόμενο του νομοσχεδίου αποκλίνει από τις θέσεις της Οργάνωσης, ενώ εξέφρασε έντονο προβληματισμό για παρεμβάσεις βουλευτών και κομμάτων ακόμη και σε σημεία όπου υπήρχε σύγκλιση με το Υπουργείο Παιδείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμμετοχή του Βοηθού Διευθυντή και του Διευθυντή στην τελική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, θέμα στο οποίο η ΠΟΕΔ διαφωνεί έντονα.
Για τους λόγους αυτούς, η Οργάνωση αποφάσισε τη λήψη απεργιακών μέτρων, προκηρύσσοντας απεργία για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, από το πρωί μέχρι τις 9:05 π.μ., στέλνοντας σαφές μήνυμα αντίδρασης προς την Πολιτεία.
Το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη διένεξη και η επανένωση της Κύπρου μπορεί να προσφέρει για όλους τους ανθρώπους της απίστευτες ευκαιρίες, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κρατικό δίκτυο ZDF με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.