Κύπρος 2025: Κύπρια...συνταξιούχος έμεινε άστεγη στη Λάρνακα - Συγκλονίζει η ιστορία της - Video

Κύπρος 2025: Κύπρια...συνταξιούχος έμεινε άστεγη στη Λάρνακα - Συγκλονίζει η ιστορία της - Video

Σοβαρό κοινωνικό προβληματισμό προκαλεί η περίπτωση συνταξιούχας στη Λάρνακα, η οποία, παρά το γεγονός ότι λαμβάνει σύνταξη ύψους μόλις 400 ευρώ, ζει χωρίς μόνιμη στέγη.

Η γυναίκα, σύμφωνα με μαρτυρίες, αναγκάζεται να διαμένει περιστασιακά «δεξιά κι αριστερά», όπου και αν βρει φιλοξενία, αδυνατώντας να καλύψει τα βασικά έξοδα διαβίωσης και ενοικίου.

Το θέμα ήρθε στο φως μέσα από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενη από βίντεο που προκάλεσε έντονη συγκίνηση και αντιδράσεις. Στο βίντεο, η ηλικιωμένη γυναίκα εμφανίζεται εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά, περιγράφοντας τη δύσκολη καθημερινότητά της και την αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνει.

«Είναι καιρός το 2025 να πεινά ο Κυπραίος;» διερωτάται χαρακτηριστικά η κυρία Μυρό, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την απογοήτευσή της για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει συνταξιούχοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δείτε βίντεο

Πηγή: SOCIALISTA.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE