ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελένη Μαύρου απαντά στις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή για τροποποιήσεις στα σχέδια ανάπτυξης

Η Ελένη Μαύρου απαντά στις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή για τροποποιήσεις στα σχέδια ανάπτυξης

Γραπτή δήλωση εξέδωσε η Ελένη Μαύρου, τέως Υπουργός Εσωτερικών, αναφορικά με τις παρατηρήσεις στην ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τροποποιήσεις στα σχέδια ανάπτυξης. Η κ. Μαύρου μεταξύ άλλων τονίζει ότι το κριτήριο είναι το κοινωνικό όφελος και "αυτό εξυπηρετήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις".

Σύμφωνα με την γραπτή δήλωση της κ. Μαύρου, στη διάρκεια της όλης διαδικασίας έγιναν εκατοντάδες τροποποιήσεις στα σχέδια ανάπτυξης από τις οποίες έχουν επωφεληθεί χιλιάδες, οι περισσότεροι μικροϊδιοκτήτες.

"Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος μας με τη διαδικασία τροποποίησης των τοπικών σχεδίων- να υπάρξει το μεγαλύτερο δυνατό κοινωνικό όφελος από την όλη διαδικασία", αναφέρει.

Η κ. Μαύρου σημειώνει περαιτέρω ότι ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρεται σε έξι μόνο περιπτώσεις και ότι "στις δυο από αυτές, οι αποφάσεις ελήφθησαν από τον νυν Υπουργό Εσωτερικών, στη βάση βέβαια και δικών μου απόψεων και εισηγήσεων".

"Ο Γενικός Ελεγκτής σημειώνει τη νομιμότητα των αποφάσεων αν και σωστά αναφέρεται σε ελλειπή τεκμηρίωση στα πρακτικά των συσκέψεων. Των αποφάσεων όμως προηγήθηκαν πολύωρες συσκέψεις -υπήρξε δηλαδή διάλογος, επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα για κάθε περίπτωση.
Οι εισηγήσεις κάποιων τεχνοκρατών δεν είναι υπεράνω κριτικής. Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν εισηγήσεις και αποφάσεις τους έχουν τροποποιηθεί για διάφορους λόγους. Το κριτήριο είναι το κοινωνικό όφελος. Και αυτό εξυπηρετήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις", αναφέρει στην γραπτή της δήλωση η κ. Μαύρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top