Συντονισμένη επιχείρηση Αστυνομίας: Μπαράζ συλλήψεων για παράνομη διαμονή στην Κύπρο

Συντονισμένη επιχείρηση Αστυνομίας: Μπαράζ συλλήψεων για παράνομη διαμονή στην Κύπρο

Δεκάδες πρόσωπα, που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο, συνελήφθησαν σήμερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (Υ.Α.&Μ.).

Η επιχείρηση διενεργήθηκε το πρωί σήμερα στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκειά της εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά 31 υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην Κύπρο.

Οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού τους.

Από την αρχή του χρόνου, συνολικά 11,500 πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, έχουν επαναπατριστεί, μέσω των διαδικασιών της Υ.Α.&Μ., ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για το 2024 ανήλθε στις 10,092.

Την ίδια στιγμή οι παράνομες αφίξεις υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο, κατά τη φετινή χρονιά περιορίστηκαν στις 2,400, ενώ την περσινή χρονιά ανήλθαν στις 6,109.

Οι προσπάθειες της Αστυνομίας για εντοπισμό και επαναπατρισμό προσώπων, που διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζονται καθημερινά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης προς νέους: «Αξίζει να ασχοληθείτε» – Ο τομέας στον οποίο βλέπει «τεράστιες προοπτικές»

Χριστοδουλίδης προς νέους: «Αξίζει να ασχοληθείτε» – Ο τομέας στον οποίο βλέπει «τεράστιες προοπτικές»

Όσοι νέοι και νέες έχουν ενημερωθεί για τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα έχουν ανταποκριθεί μαζικά, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE