ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σ. Χάσικος απαντά στο ThemaOnline: «Ο Γενικός Ελεγκτής δεν κάμνει σωστά την δουλειά του, ξεφεύγει από τα όρια… πρέπει να απολογηθεί!» (VIDEO)

Ο Σ. Χάσικος απαντά στο ThemaOnline: «Ο Γενικός Ελεγκτής δεν κάμνει σωστά την δουλειά του, ξεφεύγει από τα  όρια… πρέπει να απολογηθεί!» (VIDEO)

Απαντήσεις στα όσα καταλόγισε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης στον πρόσωπο του έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε παρουσία αρκετών δημοσιογράφων, αφού η κόντρα των δυο αντρών καλά κρατεί, ο Σωκράτης Χάσικος βγήκε στην αντεπίθεση απαντώντας και στρέφοντας τις κατηγορίες τόσο στον Γενικό Ελεγκτή όσο και στην Γενική Λογίστρια.

Ο κος Χάσικος αφού απαντήστε ένα προς ένα τα σημεία στα οποία ο στοχοποιείται ο ίδιος, έριξε το γάντι στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη καλώντας τον σε απολογία.

Σε ερώτηση του ThemaOnline προς το υπουργό εάν θεωρεί ότι το ζήτημα είναι προσωπικό και αν πίσω από όλα αυτά κρύβονται άλλου είδους συμφέροντα και σκοπιμότητες ο ίδιος απάντησε:

« Δεν νομίζω να υπάρχει οποιοδήποτε συμφέρον. Δεν κάμνει σωστά την δουλειά του, ξεφεύγει από τα όρια του Νόμου και του Συντάγματος.   Το χειρότερο που γίνεται από την πλευρά του είναι ότι προχωρεί σε δημοσιοποίηση και καταγγελία χωρίς να έχει τεκμηριώσει αυτά που διερεύνησε. Σας είπα κλασσικά παραδείγματα.  Δεν μπορείς να λες ότι ο δικηγόρος που συμπίπτει να είναι ο ίδιος δικηγόρος με τον άλλο είναι ιδιώτης ενώ διορίστικε από την Νομική Υπηρεσία. Γιατί το λέεις τούτο; Για να διασύρεις; Να βάλεις τον κόσμο να σκέφτεται διαφορετικά, ότι ο Υπουργός είναι διαπλεκόμενος; Γιατί το λες; Έτσι περιπτώσεις πρέπει να λες και απολογούμαι για το ατόπημα μου.»

Δείτε το βίντεο:

Ο κος Χάσικος μίλησε για «πάθος» που επιδεικνύει προς το πρόσωπο του ο Γενικός Ελεγκτής, ενώ τόνισε ότι υπάρχει θέμα τάξης για τον συγκεκριμένο αλλά και για την Γενική Λογίστρια αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου».

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε και για ανηθικότητα εκ μέρους του Οδυσσέα Μιχαηλίδη αφού εξαπολύει κατηγορίες χωρίς να τις τεκμηριώνει δίνοντας το παράδειγμα στην περίπτωση των φοιτητών από το Μπαγκλαντές στο οποίο η Αστυνομία δεν βρήκε κάτι το μεμπτό.

Όσο αφορά τις αιχμές που άφησε για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», απάντησε λέγοντας ότι εξέφρασε ένα παράπονο του, ενώ διερωτήθηκε σε έντονο ύφος εάν τα Μ.Μ.Ε είναι υπεράνω κρητικής μη εξαιρώντας και τον εαυτό του .

Ωστόσο, η έκρηξη του κυρίου Χάσικου προκλήθηκε όταν δημοσιογράφος του απεύθυνε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων για τον ίδιο από την στιγμή που είναι υπουργός εσωτερικών και συνδέεται με Μ.Μ.Ε. Ο υπουργός απάντησε χαρακτηριστικά λέγοντας, «τούτο λέεις το εσύ, ούτε εν να έρτει αν το φέρετε απλά θα μιλάτε σε ώτα μη ακουόντων» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top