ΚΟΣΜΟΣ

Επίδειξη δύναμης Πούτιν και παγκόσμια ανησυχία: Μπορούμε να ρίξουμε πυρηνικά στο ISIS, εύχομαι να μη χρειαστεί

Επίδειξη δύναμης Πούτιν και παγκόσμια ανησυχία: Μπορούμε να ρίξουμε πυρηνικά στο ISIS, εύχομαι να μη χρειαστεί

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις Πούτιν για πυρηνικά εναντίον του ISIS θέτουν τον πλανήτη σε ανησυχία. Είπε, "ελπίζω να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τέτοια όπλα εναντίον των τζιχαντιστών" (Vid)

Όταν η διπλωματία αποτυγχάνει και η πολιτική λύση φαντάζει μακριά, τότε κλιμακώνεται το παγκόσμιο παιχνίδι εντυπωσιασμού με επίδειξη ισχύος. Και κάπως έτσι, οι 'πυρηνικές' δηλώσεις του Πούτιν προκαλούν παγκόσμια ρίγη.

Στην εξέλιξη του πολέμου της Ρωσίας εναντίον του ISIS και υπέρ του Άσαντ, μπήκαν για πρώτη φορά και οι αναφορές για πυρηνικά όπλα, υπό τη μορφή έμμεσης απειλής δια στόματος Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος συνάντησε στο Κρεμλίνο τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu που παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία από τις επιθέσεις εναντίον θέσεων του ISIS στη Συρία και κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους, ο Βλαδίμηρος Πούτιν ανέφερε:

"Οι πύραυλοι και τα KH-101 έχουν αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και μοντέρνα όπλα και τώρα το ξέρουμε και με σιγουριά. Πρόκειται για όπλα ακριβείας τα οποία μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές. Συνήθως αυτό δεν είναι απαραίτητο στη μάχη εναντίον τρομοκρατών και εύχομαι να μην χρειαστούν ποτέ", είπε ο Βλ. Πούτιν, όπως μεταδίδει το Russia Today.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Shoigu, ανακοίνωσε από τη δική του μεριά πως η Ρωσία έπληξε για πρώτη φορά στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με πυραύλους Κρουζ (τύπου Kalibr) οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το ρωσικό υποβρύχιο "Ροστόφ επί του Ντον", που επιχειρεί στη Μεσόγειο.

Σημειώνεται πως οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το υποβρύχιο μπορούν να καλύψουν απόσταση 1,500 μιλίων και να διατηρούν χαμηλό ύψος μέχρι να πλήξουν τον στόχο τους.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο κ. Λαβρόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι η χρήση χημικών όπλων κατά των τρομοκρατών είναι αδύνατη, συμπληρώνοντας ότι δεν χρειάζεται.

Οι δηλώσεις Πούτιν εκλαμβάνονται ως μια ξεκάθαρη επίδειξη δύναμης και εντυπωσιασμού εκ μέρους της Ρωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top