Πάλμας: Εδώ και πολλά χρόνια κτίζεται η συνεργασία με το Ισραήλ - Κοινές ασκήσεις εντός του 2026

Πάλμας: Εδώ και πολλά χρόνια κτίζεται η συνεργασία με το Ισραήλ - Κοινές ασκήσεις εντός του 2026

Η συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ κτίζεται εδώ και πολλά χρόνια, τόσο σε αμυντικό όσο και σε οικονομικό, τεχνολογικό και τουριστικό επίπεδο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, κληθείς να σχολιάσει το κοινό σχέδιο δράσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Βασίλης Πάλμας εξήγησε ότι το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε από ανώτερους αξιωματικούς των τριών χωρών, αφορά τον σχεδιασμό, το περιεχόμενο και τη χρηματοδότηση κοινών δραστηριοτήτων ασφάλειας, σε μια περίοδο αυξημένης γεωπολιτικής ρευστότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Πάλμας τόνισε ότι για το 2026, το πρόγραμμα κοινών και διμερών στρατιωτικών ασκήσεων θα είναι πιο ενισχυμένο, με έμφαση σε ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις και στην αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών.

Σημείωσε ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί κοινά σχέδια δράσης και αμυντική συνεργασία με χώρες της περιοχής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE