Απαντά σε Φυτιρή με σκληρή γλώσσα η ΙΣΟΤΗΤΑ - «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»

Απαντά σε Φυτιρή με σκληρή γλώσσα η ΙΣΟΤΗΤΑ - «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»

Συνεχίζεται η έντονη αντίδραση Αστυνομικών για την αλλαγή ωραρίου τους.

Απέναντι στη ρητορική των «συνεπειών» και στην επικίνδυνη θεσμικά αντίληψη ότι πειθαρχία σημαίνει τυφλή υπακοή χωρίς αντιλογία, η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ απαντά σήμερα με τη μόνη γλώσσα που αρμόζει σε ένα Κράτος Δικαίου: Τη γλώσσα του Νόμου και της Συνταγματικής Τάξης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΙΣΟΤΗΤΑ.

Με την επισυναπτόμενη επιστολή, ξεκαθαρίζουμε προς την πολιτική ηγεσία ότι ο ρόλος του συνδικαλιστή είναι ο έλεγχος της εξουσίας και όχι η υποταγή σε αυτήν, τονίζει η συντεχνία.

«Τεκμηριώνουμε γιατί η εκτέλεση παράνομων διαταγών δεν συνιστά πειθαρχία αλλά ποινική ευθύνη και οριοθετούμε με σαφήνεια τις αρμοδιότητες εκάστου. Η ΙΣΟΤΗΤΑ δεν φιμώνεται, δεν απειλείται και δεν διαπραγματεύεται την αξιοπρέπεια των Αστυνομικών και των Δεσμοφυλάκων».

Δείτε αυτούσιο το κείμενο της επιστολής:

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE