Νέα πρόκληση: Τουρκικά τρακτέρ εισέβαλαν στη νεκρή ζώνη – Εκδίωξαν Ελληνοκύπριο γεωργό

Νέα πρόκληση: Τουρκικά τρακτέρ εισέβαλαν στη νεκρή ζώνη – Εκδίωξαν Ελληνοκύπριο γεωργό

Νέος αναβρασμός επικρατεί από το πρωί στην ακριτική κοινότητα της Αυλώνας, έπειτα από νέα καταγγελία για παραβίαση της νεκρής ζώνης από Τουρκοκύπριους γεωργούς, οι οποίοι εισήλθαν με τρακτέρ στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός και προχώρησαν σε καλλιέργεια γης που ανήκει σε Ελληνοκύπριους.

Σύμφωνα με καταγγελία, τουρκικά τρακτέρ εισήλθαν εντός της νεκρής ζώνης, καλλιεργώντας ελληνοκυπριακή περιουσία, ενώ, όπως αναφέρεται, υπήρξαν και λεκτικές απειλές προς Ελληνοκύπριους που βρίσκονταν στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία παραμένουν στην περιοχή παρακολουθώντας την κατάσταση χωρίς να προβαίνουν σε οποιαδήποτε παρέμβαση.

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό περιστατικό μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, κατά το οποίο τουρκικά τρακτέρ εισέρχονται στη νεκρή ζώνη για να καλλιεργήσουν χωράφια που ανήκουν σε κατοίκους της κοινότητας, προκαλώντας έντονη ανησυχία και αγανάκτηση.

Κεντρική φωτογραφία: Αρχείο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι.

BEST OF TOTHEMAONLINE